Ajankohtaista

Suomen Rooman-instituutti järjestää tulevana kesänä kurssin latinanopettajille. Instituutti toimii Villa Lanten peruskorjauksen vuoksi väistötiloissa (osoite Via Garibaldi 31), joiden asuinhuoneista kerrotaan sivulla

 

https://irfrome.org/residenssi/tutkijaresidenssi/asuintilat/ 

Väistötilarakennus sijaitsee Gianicolo-kukkulalla Acqua Paola -suihkulähteen vieressä.

 

Kurssin ajankohta on 3.6. - 14.6.2024 ja osallistujia voi olla enimmillään seitsemän.  

 

Majoitus on kahden hengen huoneissa ja kylpyhuoneet ovat yhteiskäytössä. Majoitus on kurssilaisille maksuton, mutta mm. lentoliput ja muut matkakulut, pääsymaksut ja ruokailut jokainen osallistuja maksaa itse. Kurssin aikana tehdään mahdollisesti yksi retki instituutin pikkubussilla, jolloin instituutti maksaa pikkubussikuljetuksen. 

 

Kurssille voi hakea kirjoittamalla vapaamuotoisen hakemuksen, joka on osoitettu latinanopettajien yhdistyksen hallitukselle ja joka tulee palauttaa sähköpostitse yhdistyksen sihteerin sähköpostiosoitteeseen 30.11.2023 mennessä. 

 

Hakemukseen ei tarvitse sisällyttää koko ansioluetteloa, mutta hakemuksesta tulee käydä ilmi hakijan toimiminen latinanopettajana (missä, kuinka pitkään?) sekä se, onko hakija jo osallistunut opettajakurssille Roomassa ja/tai Ateenassa. Kaikkien kurssille osallistuvien tulee olla yhdistyksen jäseniä ja ensikertalaiset ovat etusijalla.  

 

Hakemuksen lähettämisen yhteydessä sähköpostissa voi halutessaan mainita mahdollisia toivomuksia kurssin ohjelmaksi. Ohjelman suunnittelee ja toteuttaa Rooman-instituutti, mutta yhdistys voi välittää eteenpäin toiveita.  

 

Kaikille hakijoille ilmoitetaan, kun kurssin osallistujat on valittu joulukuun puolessavälissä.  

 

Yhdistyksen muusta toiminnasta ensi vuonna on tulossa tietoa alkuvuodesta. Jos et ole varma siitä, oletko maksanut yhdistyksen jäsenmaksun kuluvalta vuodelta, asiaa voi tiedustella yhdistyksen rahastonhoitaja Ilkka Kuivalaiselta.